Jog a lappal BLOG

A közérdekű bejelentések rendszere jól működik Magyarországon

A közérdekű bejelentések rendszere jól működik Magyarországon

Nyomozás is indult, igaz a bejelentő ellen

Majdnem tökéletesen működik a közérdekű bejelentő védelmének hazai rendszere az alapvető jogok biztosának legutóbbi jelentése szerint. A vizsgálat alá került ügy alapján nyomozás is indult, a bejelentő védelmével kapcsolatban pedig már csak egy jogértelmezési bizonytalanságot kell megszüntetni. Az már nem a rendszer hibája, hogy végül a bejelentő ellen indult büntetőeljárás, hiszen minden érintett a jogszabályok szigorú betartásával járt el.

A közérdekű bejelentések rendszere jól működik Magyarországon Tovább
Luxus-e 2005-ös vasaló Swiftet tartani?

Luxus-e 2005-ös vasaló Swiftet tartani?

A gépészet rendben van, de a külcsínért meg kell küzdeni

Pár héttel ezelőtt szóltam a fényező mesternek: kérlek cseréljétek majd vissza a kábeleket a hátsó lökhárító visszaszerelésekor, mert az előző fényező néhány éve felcserélte a ködlámpát a rendszámtábla-világítással. Szóval nem mostanában kezdődött ez a történet.

Luxus-e 2005-ös vasaló Swiftet tartani? Tovább
A korrupciós törvénymódosítás hatalmas öngól lett az ellenzék részéről

A korrupciós törvénymódosítás hatalmas öngól lett az ellenzék részéről

Egyetlen döntéshozó sem akadt köztük, aki ezt képes lett volna előre felismerni?

Mondjuk az "olimpiás" népszavazási kezdeményezésből okulva. Úgy tűnik számomra, hogy a médiában megjelent hírekkel szemben - miszerint a Jobbik csapott le a magas labdára - a FIDESZ "tökéletes" munkát végezve fojtotta el a korrupció súlyos problémáját egyébként nyilvánvalóan kezelni képtelen, és arra ténylegesen is alkalmatlan javaslatra építkezni kívánó politikai szellőcskét, ami mögé egyébként egy egész ellenzéki népszavazásgyűjtést igyekeztek összegrundolni. Néhány pontban összegyűjtöttem, hogy szerintem mi történt a Jobbik törvényjavaslatának elfogadásával.

A korrupciós törvénymódosítás hatalmas öngól lett az ellenzék részéről Tovább
A NAIH zöld utat adott az Origo szerkesztőségének

A NAIH zöld utat adott az Origo szerkesztőségének

A Momentum Mozgalom mószerolta be őket az adatvédelmi hatóságnál

Egy különös állásfoglalás kapcsán a NAIH sárga jelzést, de lényegében zöld utat adott arra, hogy az Origo szerkesztősége felhasználjon egy olyan, a Momentum Mozgalomra vonatkozó szervezeti ábrát, ami máskülönben nem nyilvános, és ami a Momentum szerint "nem közszereplő" párttagok, segítők neveit, pozícióit is tartalmazza. A NAIH állásfoglalás azt nem részletezi, hogy a sérelmezett dokumentum hogyan került az Origo birtokába.

A NAIH zöld utat adott az Origo szerkesztőségének Tovább
Tényleg meglepő lenne a terrorizmus elleni harcra szánt 86 milliárdos keretmódosítás?

Tényleg meglepő lenne a terrorizmus elleni harcra szánt 86 milliárdos keretmódosítás?

Tavaly még nem volt az

A médiában körbejárt hír szerint az eredeti költségvetési kereteit 86 milliárd forinttal lépheti túl idén a Belügyminisztérium (BM). A napokban megjelent kormányhatározat konkrétabban a terrorveszély megelőzéséhez és elhárításához kapcsolódó feladatok hatékony megvalósításához rendeli hozzá ezt a többletforrást.

Tényleg meglepő lenne a terrorizmus elleni harcra szánt 86 milliárdos keretmódosítás? Tovább
Orbán Viktor miniszterelnök illuminátus jelet villantott Putyinnak?

Orbán Viktor miniszterelnök illuminátus jelet villantott Putyinnak?

Egy mítosszal kevesebb

Őszintén szólva én már eddig is kételkedtem abban, hogy a TV2 által sugalltak igazak lehetnek, most viszont Orbán Viktor miniszterelnök teljesen egyértelművé tette: a magyar kormányhoz közelinek tartott TV2 műsora korábban rossz úton járt. Angela Merkel német kancellár illuminátus rendhez tartozónak vélt kézmozdulata igazából nem köthető világuralomra törő titkos rendhez.

Orbán Viktor miniszterelnök illuminátus jelet villantott Putyinnak? Tovább
Reszkessetek magyar webáruházak, most aztán igazán beindul az Internet Laboratórium

Reszkessetek magyar webáruházak, most aztán igazán beindul az Internet Laboratórium

Már multikat is elkaszált az ellenőrző gépezet

Valószínűleg sokan nem hallottak még a magyar Internet Laboratóriumról. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium természetesen már hónapok óta ellenőrzéseket végez a magyar webáruházak között, de egy új jogszabály nyomán úgy tűnik, hogy ezután újabb és talán még szerteágazóbb ellenőrzések is várhatók az NFM részéről.

Reszkessetek magyar webáruházak, most aztán igazán beindul az Internet Laboratórium Tovább
Te melyik hadsereghez csatlakoznál?

Te melyik hadsereghez csatlakoznál?

Nyilván hipotetikus a kérdés, hiszen magyar állampolgárként a Magyar Honvédségbe, annak tartalékos rendszerébe, végső soron a Nemzetőrségbe, vagy legalább valamilyen honvédelmi sportszövetségbe kell csatlakozni. Más ország állampolgárának meg nyilván a sajátjába. A megfelelő utánpótlás biztosítása persze egyáltalán nem egyszerű, aminek több, szerintem jól körülírható oka is van Magyarországon.

Te melyik hadsereghez csatlakoznál? Tovább