2017. aug 09.

Vége a (T)error & Elhárításnak Magyarországon

írta: Gyömbér Béla
Vége a (T)error & Elhárításnak Magyarországon

Hosszú ideje meglehetős iróniával kezelte a magyar sajtó a Terrorelhárítási Központ (TEK) tudományos időszaki kiadványának a nevét, vagyis a (T)error & Elhárítás-t. Ez a felirat ugyanis a TEK honlapján is szerepelt a menüsorban. Hogy a (T)error szójáték a konkrét esetben honnan volt eredeztethető, azt sajnos nem tudom, az bizonyos, hogy 2015-ben, vagyis jóval a kiadvány megjelenése után készült azonos névvel mozifilm. Mindez azonban már a múlté.

Amikor ugyanis ma a Terrorelhárítási Központ weboldalára tévedtem, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a kiadvány ezentúl Terror és Elhárítás néven lesz elérhető. Azt nem tudom, hogy mikor történhetett a változtatás, egy-két hónappal ezelőtt emlékeim szerint még a régi néven volt elérhető, a Wayback Machine számára pedig le van tiltva a weboldal követése.

terror.jpg

Mint ahogy az előző eredete esetében, úgy az új név kapcsán sincs információ, hogy miért döntöttek most a TEK Tudományos Tanácsának folyóirata tekintetében a névváltoztatás mellett.  Sajnos csak 2016/II félévi cikkek érhetők el a weboldalról, úgyhogy magyarázattal azok aligha szolgálhatnak. Remélhetőleg nem valamilyen error-ról van szó.

Rájár a rúd a témakör iránt érdeklődőkre, ugyanis a magyar weben nemcsak a TEK kiadványai nem frissültek az utóbbi időben, hanem sajnos a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat újabb Felderítő és Szakmai Szemléje sem érhető el hosszabb ideje az interneten.

Ha tetszett az írás, akkor ne maradj le a következőről:

Szólj hozzá

kiadvány TEK Terrorelhárítási Központ honvédelem és nemzetbiztonság