2016. okt 09.

A magyar államot judozo gyerekkadétok védik meg a globalizmus káros hatásaitól

írta: Gyömbér Béla
A magyar államot judozo gyerekkadétok védik meg a globalizmus káros hatásaitól

Finisben az új MHSZ tervezete, egyéni lőfegyverek ezreit kezelik majd az arra érdemesnek talált civilek

Arról már korábban beszámoltam, hogy a Magyar Honvédelmi Szövetség majdnem feledésbe merült nyomdokain új, Honvédelmi Sportszövetséget alapít a kormány Simicskó István honvédelmi miniszter javaslatára. A koncepció immáron törvénytervezetté formálódott, így vélhetően már csak párat kell aludni a haza védelmének eddig nem tapasztalt mértékű megerősítéséig.

A hon védelme kapcsán ezentúl a kormány mindenkire számít. Az indokolás szerint "a szuverenitást, területi épséget, hazánk lakosságának biztonságérzetét negatívan befolyásoló biztonsági fenyegetések a nemzet egészét érintik, e téren életkorra, nemre, társadalmi származásra, vagyoni vagy születési helyzetre, vallási vagy politikai meggyőződésre tekintet nélkül minden magyar állampolgárnak van tennivalója."

Magyarország biztonságát, a törvényjavaslat szerint, nem más országok fenyegetik. "Napjainkban hazánk szuverenitásának, területi épségének más ország általi fenyegetettsége csekély, az elmúlt időszakok eseményei rávilágítottak, hogy a globalizációnak „köszönhetően” a világ legtávolabbi részén kialakuló kockázatok és események is viszonylag könnyen és gyorsan hatással lehetnek országunk biztonságára." 

mhsz_1.jpg

Búvárkodni is lehet majd (Kép: FORTEPAN/MHSZ)

A Honvédelmi Sportszövetség szervezeti formáját tekintve a honvédelmi neveléssel összefüggő, országos közfeladatokat ellátó önkormányzattal rendelkező köztestület lesz. A feladatának megvalósítása érdekében pedig Magyarország teljes területén aktív toborzó tevékenységet végez majd, kiépítve ezzel az országos hálózatát. Ennek érdekében már működő egyesületeket, szövetségeket keres majd meg a céljainak megvalósulásában való közreműködésre, gondolom a sportági szak- és szabadidősport szövetségek és egyesületek legnagyobb örömére.

A globalizmus káros hatásai elleni küzdelem feladata, mint a preambulumból egyértelművé válik, korra tekintet nélkül, a gyermekekre is hárul, így természetes, hogy a köztestület az ifjúsági szervezetének, a Kadét Szövetségnek megalakításával a szervezett szabadidős programokon, versenyeken keresztül a közösségi kapcsolatot, az összetartozás élményét kívánja majd nyújtani a résztvevő diákoknak is.

A felnőtt lakosság esetében egy komplex, a honvédelmi sportok egyes ágát összefogó „katonai sportdélután" megteremtése a cél. A lőterek tervezett felfejlesztése „Magyarország „rejtett" honvédelmi képességének növeléséhez is hozzájárul, hiszen sok-sok ezer egyéni lőfegyverét biztosan kezelő polgárt biztosít az országnak, amely szükség esetén jól motivált és nagy ellenálló képességű ellenfélként léphet fel" az indokolás szerint, bár számomra nem világos, hogy, ha már a bevezetés előtt, nyilvánvalóan egy árnyékhadsereg kiképzése a cél, akkor mitől lesz ez egy rejtett projekt?

Másrészt meglepő az is, hogy sok-sok ezer egyéni lőfegyverét biztosan kezelő civilre számít a kormány a globalizmus káros hatásai elleni harcban. Utoljára egyébként a Munkásőrség felszámolásáig volt nagy számú egyéni lőfegyver a párthű civil lakosság kezelésében. A Honvédelmi Sportszövetség által kiemelten támogatott sportágak és tevékenységek lesznek, a lövészet mellett, más technikai sportok is, mint az ejtőernyőzés, vagy épp a búvárkodás. Emellett kiemelten támogatott lesz a Simicskó István Putyin kedvenc küzdősportjának számító judo oktatás, a tájfutás, az öttusa, a vívás és a Magyar Honvédség neutronbombája, a hagyományőrzés. Mondjuk utóbbi a globalizmus ellen tényleg jó, Magyarországon pedig egyébként is méltatlanul forráshiányos területről van szó.

kep.png

A Munkásőrség gyakorlata a rendszerváltozás előtti évekből (Kép: MTI)

Persze számít a kormány arra is, hogy mindez esetleg nem mozgatja meg elég állampolgár fantáziáját, ezért a hazafias érzület kialakulását egyéb kedvezményekkel is megtámogatnák. Javaslatot tesz ugyanis egy kedvezményes, a katonai szolgálat vállalásához kötött regionális gépjárművezető oktatás elindítására. A képzés a civil szféra számára az önkéntes tartalékos katonai szolgálat vállalása esetén kedvezményesen biztosítaná a gépjárművezetői engedélyhez jutást.

Pénz is lesz minderre, hiszen az önkéntes felajánlások mellett a Honvédelmi Sportszövetség működési költségeit elsősorban az államtól átvett feladatok ellátásához nyújtott állami támogatásból fedezi, a költségvetési törvényben, a Honvédelmi Minisztérium fejezeten belül fejezeti kezelésű előirányzat keretében. A költségvetéséből természetesen a köztestület is támogathat majd arra érdemesnek talált szervezeteket, egyesületeket. Nem kérdés tehát, hogy a Honvédelmi Minisztérium részére adott források GDP arányos növekedése a következő években mit fog jelenteni a gyakorlatban.

Ha tetszett az írás, akkor ne maradj le a következőről:

Szólj hozzá

honvédelem Honvédelmi Minisztérium Simicskó István Sportszövetség honvédelem és nemzetbiztonság